FK Vojvodina sa Viktorijom za Ligu Evrope

18:08:00 08.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Fudbaleri Vojvodine igraće sa Viktorijom Plzenj u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu.

Prvu utakmicu Vojvodina igra na gostovanju 20. avgusta, a revanš je nedelju dana kasnije u Novom Sadu.

FK Vojvodina sa Viktorijom za Ligu Evrope

Šampion Češke ispao je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabija iz Tel Aviva. Viktorija je u prvom meču, u Izraelu, slavila sa 2:1, ali je na svom terenu u četvrtak poražena sa 2:0.

Novosađani su na korak od plasmana u drugo po rangu evropsko klupsko takmičenje došli eliminisavši Sampdoriju ukupnim rezultatom 4:2.

U sezoni 2011-12 Viktorija je prvi put igrala u grupnoj fazi Lige šampiona i osvojila je pet bodova. Zanimljivo je da je češki tim te sezone jedini trijumf u elitnom takmičenju ostvario protiv BATE Borisova, rivala Partizana u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona.

Novo učešće u Ligi šampiona Česi su izborili u sezoni 2013-14 kada su se kao trećeplasirani u grupi plasirali u 1/16 finala Lige Evrope gde ih je eliminisao Lion. Najveća imena ekipe su levi bek David Limberski, ofanzivni vezista Danijel Kolar i levo krilo Vaclav Pilar čija vrednost je procenjena na dva miliona evra. Trener je Miroslav Kubek, a klub igra na Dosan areni koja ima kapacitet od 11.722 gledalaca.

Potencijalni rivali Novosađanima bili su i Atletik Bilbao, Steaua, Legija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?