Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” pomaže umetnike iz Ukrajine

11:04:00 10.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” obavestila je umetnike iz Ukrajine koji borave i stvaraju u Novom Sadu u oblasti vizuelne umetnosti i književnosti da će im biti obezbeđen smeštaj i sav neophodan materijal za rad.

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” pomaže umetnike iz Ukrajine


Rezultati stvaralaštva umetnika iz Ukrajine naknadno će biti uvršteni u zvaničan program Evropske prestonice kulture tokom juna i jula meseca ove godine, i to u okviru programskog luka „Tvrđava mira”, saopšteno je iz fondacije.

Dodaje se da je Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” dobrovoljnim izdvajanjem iz ličnog dohotka obezbedila i besplatan javni prevoz izbeglicama iz Ukrajine, koji su smešteni u Novom Sadu.

- Kao neko ko je na ovim prostorima uživo doživeo sukobe, sankcije i izbeglištvo, mi znamo koliko je rat glasan. To je zato što se mržnjom hrani. Onih koji ga vode, a još više onih koji ga prate. Želeli smo da, kroz tišinu stvaralaštva i saosećajnosti, pošaljemo najglasniju poruku mira. Kada sve prođe, čak i površna solidarnost preko društvenih mreža, znamo da ume još glasnije da boli muk i nezainteresovanost za tuđu nesreću i patnju - poručio je direktor fondacije Nemanja Milenković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 3 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?