Foto konkurs Inicijative „Pravo na vodu“

17:08:00 13.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Inicijativa „Pravo na vodu“ organizuje „Foto-safari“ u kojem poziva građane da fotografišu javne česme u svom kraju i podele neku zanimljivu informaciju o njima. Konkurs je počeo 10. avgusta i trajaće do 10. septembra. Staklenu čašu „Pravo na vodu“ osvojiće 100 najlepših fotografija koje prate kreativni opisi.

Foto konkurs Inicijative „Pravo na vodu“


Cilj ovog konkursa je da ukaže na to da su javne česme ogledalo brige za javno zdravlje.

- Javne česme predstavljaju besplatan i pristupačan izvor vode za piće, što je naročito važno tokom letnjih meseci kada su rashlađivanje i unos tečnosti od najvećeg značaja u prevenciji sunčanice i toplotnog udara. Voda nam nije svima dostupna u javnim prostorima već se sve više prodaje u plastičnoj ambalaži čime postaje roba, a ne ljudsko pravo. Korišćenjem vode sa javnih česama smanjuje se upotreba flaširane vode, a tako i plastike koja zagađuje životnu okolinu - kaže Iva Marković iz inicijative „Pravo na vodu“.

Inicijativa Pravo na vodu apeluje da institucije obezbede čistu i besplatnu vodu za piće iz javnih česama na čitavoj teritoriji Srbije. To podrazumeva sanaciju starih i izgradnju novih javnih česama, uzimajući u obzir podatke o toplotnim ostrvima, gustini naseljenosti i kvalitetu vode.

Formular za učešće na „Foto-safariju“ pogledajte OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
24°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?