Fotoreportere maltretirala policija, udruženja protestuju

09:03:00 10.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Fotoreporteri više medija pretrpeli su niz neprijatnosti od strane policije na utakmici između Vojvodine i Crvene zvezde, koja je odigrana u sredu uveče.

Fotoreportere maltretirala policija, udruženja protestuju

Fotoreporteri agencije Beta Dragan Gojić, Blica Nenad Mihajlović, Večernjih novosti Darko Dozet i Tanjuga Jaroslav Pap, u više navrata su maltretirani od pojedinih policajaca koji su obezbeđivali utakmicu. Kažu da su ih policajci psovali, ograničavali im kretanje i bez povoda vikali na njih i vređali ih, onemogućujući im da nesmetano rade svoj posao. Obezbeđenje je svima pravilo probleme, detaljno ih pretresalo i oko pola sata im nije dozvolilo da uđu na stadion.

"Ovakav bezobrazluk i bahatost nismo nikada doživeli. Mi smo fotoreporteri, a ne navijači sa bakljama da nas toliko maltretiraju na ulazu. Ispitivali su nas, psovali i bili neprijatni", rekao je Udruženju novinara Srbije fotoreporter Bete Dragan Gojić.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine ukazuje da su ovakvim postupanjem policajci značajno prekoračili svoja zakonska ovlašćenja, a pritom su i ozbiljno ugrozili čitav niz članova Zakona o javnom informisanju i medijima koji garantuju medijske slobode.

"Nezavisno društvo novinara Vojvodine će, povodom ovog slučaja, uputiti pritužbu Ministarstvu unutrašnjih poslova, a predstavnike MUP-a ćemo podsetiti i na to da lica koja obavljaju poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, u skladu sa članom 138 Krivičnog zakona, imaju posebnu zaštitu i da policija treba da štiti njihovu sigurnost, a ne da je ugrožava", saopšteno je iz NDNV.

Izvor: ndnv.org, uns.org.rs


Ilustracija: Philip Male / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1012.8 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?