Fruška gora dobija najdužu trim stazu u zemlji

13:11:00 12.11.2021, Komentara: 1


Novi Sad – Fruška gora dobija najdužu trim stazu u zemlji, dužine pet i po kilometara, koja će se koristiti za rekreaciju, održavanje kros takmičenja i za planinsko trčanje.

Fruška gora dobija najdužu trim stazu u zemlji

Foto: NP Fruška gora (Facebook)


Staza je u završnoj fazi i građena je od prirodnih materijala,a ono što je najspecifičnije, jeste činjenica da prilikom izgradnje staze nijedno drvo nije posečeno.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je, prilikom obilaska staze sa predstavnicima Atletskog saveza Srbije, potvrdio da će Fruška gora za mesec dana biti bogatija za najdužu trim stazu u zemlji.

- Ponosan sam što je staza skroz prirodna i što će obogatiti uživanje u Fruškoj gori, onima koji bi da prošetaju koliko i onima koji vole da trče. Atletski savez Srbije, Nacionalni park Fruške gore i Grad su zajednički ostvarili ovu misiju, da ljude približimo prirodi i da naši građani i gosti uživaju u svemu što lepa Srbija nudi! - napisao je Vučević na svom Facebook profilu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Amer

, *.mbb.yettel.rs

Da se nadamo se KVADOVI neće koristiti tu trim stazu.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?