Fruška gora spremna za izletnike, počinje naplata ulaska

17:04:00 27.04.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Nacionalni park „Fruška gora“ spreman je za početak izletničke sezone. Kako navode u ovom preduzeću, ove godine očekuje više od 400.000 posetilaca, a najviše će ih biti tokom predstojećih prvomajskih praznika.

Fruška gora spremna za izletnike, počinje naplata ulaska


Prostor je očišćen, trava pokošena, putokazi postavljeni, ložišta su uređena, a igrališta i sve površine za boravak su uređene. Uređeno je više od 55 izletničkih lokaliteta. Prethodno je park organizovao sakupljanje nerazgradivog otpada, a sprovedeni su i tretmani suzbijanja krpelja na sledećim lokacijama:
1. Iriški venac
2. Brankovac
3. Andrevlje
4. Stražilovo
5. Kraljev izvor
6. Popovica
7. Bobelina livada
8. Borkovac
9. Ciganski logor
10. Testera
11. Popov čot
12. Zmajevac
13. Široke ledine
14. Jabuka
15. Letenka
16. Osovlje
17. Astali
18. Rohalj baze
19. Lipovača
Izletnička mesta duž Grebenskog (Partizanskog) puta

Kako se veliki broj posetilaca očekuje sledeće nedelje, tčanije 1. maja, vatrogasci će biti u pripravnosti, kontejneri su obezbeđeni kako bi što manje otpada završilo na području parka, a park je obezbedio drva za loženje - i to isključivo gde je to dozvoljeno. Svako kršenje pravila ponašanja u parku biće sankcionisano, a posetiocima će biti podeljene brošure sa pravilima.

- Od izuzetne važnosti je napomena da se vatra nakon upotrebe mora ugasiti. Nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite, koja su posebno obeležena - apeluju iz NP „Fruška gora“.

Kako je navedeno na njihovoj Fejsbuk stranici, od sutra, 28. aprila, počinje da se naplaćuje objedinjena naplata za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu nacionalnom parku. Ova ulaznica se naplaćuje samo vikendom!


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?