Fruškogorski koridor gotov za 2,5 godine, uskoro proširenje auto-puta od Novog Sada do Beograda

16:01:00 02.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Fruškogorski koridor, u dužini o 47,7 kilometara, biće gotov za 2,5 godine, a sledi proširenje auto-puta od Novog Sada do Beograda. To je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom današnjeg obilaska radova na runelu Iriški venac.

Fruškogorski koridor gotov za 2,5 godine, uskoro proširenje auto-puta od Novog Sada do Beograda


Ovaj tunel gradi se u okviru Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume.

- Sever Srbije dobija najviše puteva sada, velika su ulaganja u Vojvodinu, projekat Fruškogorskog koridora ide dobro, za dve i po godine se završava, a 1. decembra 2026. za nas je dan D i ima toliko projekata koji do tada moraju da se završe - rekao je Vučić.

On je naglasio da prvi put Vojvodina dobija najviše novih kilometara autoputa i brzih saobraćajnica, te da misli da „nikad nije bilo toliko mostova da se grade u Novom Sadu“.

Predsednik Srbije je rekao da će dogodine morati da se krene u projektovanje proširenja auto-puta Beograd - Novi Sad, iako će voz sve više preuzimati putnike.

- Imamo sve više vozila, ljudi to nevoljno priznaju, standard je sve veći pa imaju po više automobila. Ali i međunarodni saobraćaj je sve veći - rekao je Vučić.

Zajedno sa Vučićem radove obilaze i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar građevinarstva Goran Vesić, direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije, Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak, kao i predstavnici kineske kompanije CRBC.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1003.2 mb
Vetar: 3 m/s, W
Ned 12° - 27° Malo i umereno oblačno
Pon 13° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?