Fruškogorski maraton 23. i 24. aprila

18:03:00 31.03.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Fruškogorski maraton, 39. po redu, biće održan 23. i 24. aprila na Fruškoj gori. Moto ovogodišnjeg maratona je "Zarazite se prirodom zarad zdravlja - poštujmo prirodu, postignimo nedostižno".

Fruškogorski maraton 23. i 24. aprila

Organizator je obezbedio 19. različitih staza pogodnih za sve kategorije i uzraste učesnika. Od najkraće staze "Staze radosti i zadovoljstva" dužine 4100 metara, koja je predviđena za najmlađe, do najduže staze "Ultra ekstremnog maratona" dužine 133,614 kilometara, predviđene za maratonce koji su u dobroj kondiciji.

Četiri staze maratona su dobile međunarodni sertifikat od međunarodne organizacije I-TRA i uspešnim završetkom ovih staza maratonci dobijaju kvalifikacione poene za učešće na prestižnom UTMB maratonu, koji je poznatiji kao "Trka oko Mon Blana".

Fruškogorski maraton 23. i 24. aprila

Inače, Fruškogorski maraton je najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji i u jednom danu okupi više od 20.000 učesnika. Jedinstven je i po tome što na organizaciji maratona radi više od 500 volontera iz preko 20 planinarskih društava AP Vojvodine i Republike Srbije.

Staze maratona su tako postavljanje da i najzahtevnijim učesnicima uvek budu interesantne i dovoljno izazovne da ih savladaju. Organizator će kao i do sada, pripremiti staze, postaviti markacije, obezbediti odgovarajuću okrepu na kontrolnim tačkama. O bezbednosti učesnika brinuće pripadnici Gorske službe spašavanja, pripadnici saobraćajne policije, članovi Crvenog krsta i ekipe hitne medicinske pomoći.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Biljana Ćebić Madžarević

Nadam se da Gorska služba spasavanja neće i ove godine čistiti smeće posle maratonaca. Srećno svima.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?