"Fruškogorski maraton" 4. i 5. maja

09:04:00 25.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Ovogodišnji "Fruškogorski maraton", 42. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 4. i 5. maja. Početak trke je u subotu u 9 sati na Popovici, ispred planinarskog doma "Železničar", a organizatori očekuju oko 15.000 ljudi.

"Fruškogorski maraton" 4. i 5. majafoto: Facebook / 42. Fruškogorski maraton

Autobusi GSP-a saobraćaće po pojačanom redu vožnju na dan starta, jer će prevoziti učesnike, dok će put od okretnice Vojinovo do Popovice u subotu, 4. maja biti zatvoren za saobraćaj od 6.30 do 14 časova.

Iz Nacionalnog parka "Fruška gora" apeluju na učesnike da svoj otpad, a posebno plastičnu ambalažu nose sa sobom i da ne ostavljaju na stazama, kako bi sačuvali Frušku goru.

Direktor Fruškogorskog maratona Nenad Sudarov objasnio je da svake godine pokušavaju što više ljudi da privuku ka Fruškoj gori, kako bi se ukazalo na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću.

"Manifestacija se sastoji iz dva segmenta, sportsko-takmičarski deo koji obuhvata pet takmičarskih staza sertifikovanih kod Svetske federacije u planinskom trčanju i ostalih 14 staza rekreativnog karaktera", precizirao je Sudarov.

Grad Novi Sad je za Fruškogorski mataron izdvojio milion dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?