Fruškogorski maraton ipak u septembru, uz određene izmene

09:08:00 26.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Fruškogorski maraton će biti održan 19. septembra, ali u znatno izmenjenom formatu.

Fruškogorski maraton ipak u septembru, uz određene izmene

Foto: Fruskogorski maraton



Za razliku od prethodnih godina, sada na Fruškoj gori neće biti gužve. To je samo jedna od izmena. Neće biti organizovanog masovnog učešća na stazama kraćim od 42 kilometra koje nisu takmičarske, a sve kompletirane prijave s uplatama prenose se u 2021. godinu ili se mogu iskoristiti na 6. Jesenjem fruškogorskom maratonu 24. oktobra.

Nakon zdravstveno-bezbednosne procene, odlučeno je da ne bude održan Ultra ekstremni maraton (134 km) i Ultra maraton (107 km). Svim prijavljenim učesnicima sa kompletnim prijavama ponuđeno je da svoju prijavu iskoriste u 2021. godine ili da učestvuju na Velikom zapadnom maratonu (85 km).

Maraton će biti održan samo na sledećim takmičarskim stazama: Veliki zapadni maraton (85 km), Srednji zapadni maraton (57 km), Mali istočni ekstremni maraton (42 km) i Pripravnički mini maraton (10 km).

Svi učesnici s kompletnim sport - prijavama dobiće mejl s dodatnim detaljima u vezi s merama za bezbedno održavanje maratona.


Propisane mere za sve učesnike


Organizatori su odredili obavezne mere kako bi se sačuvalo zdravlje svih učesnika.

Tako da, prilikom preuzimanja startnog paketa, obavezno je dostaviti kopiju Potvrde o utvrđenoj zdravstvenoj sposobnosti (ne stariju od 6 meseci) ili važeću Takmičarsku knjižicu PSS, overenu od strane zdravstvenog radnika sa važećom licencom.

Svaki učesnik potpisaće pisanu Izjavu da u periodu od 10 dana do dana davanja Izjave nije bio u svesnom kontaktu sa osobom kod koje je potvrđena bolest kovid – 19.

Na start bilo koje od četiri trke neće se moći pristupiti bez zaštitne maske ili baf marame (u sklopu startnog paketa svaki učesnik će dobiti medicinsku zaštitnu masku i baf maramu).

Na startu će se meriti telesna temperatura (ukoliko neko od učesnika bude imao povišenu temperaturu, neće mu biti dozvoljeno učešće), učesnici će startovati u manjim grupama (prema trenutnim propisanim merama) i u kraćim vremenskim intervalima, dok će na startu i cilju biti obavezno držanje distance od minimalno dva metra.

Tokom održavanja trke, ukoliko na stazi dođe do grupisanja većeg broja trkača, obavezno je korišćenje baf marame, dok će zadržavanje na merno/okrepnim stanicama biti svedeno na što manju moguću meru.

Na cilju, iza ciljne kapije, biće postavljen tunel za dezinfekciju, kroz koji je svaki učesnik obavezan da prođe.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?