Fruškogorski maraton startuje sutra

20:09:00 18.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Fruškogorski maraton, 43. po redu, biće održan sutra u nešto izmenjenom izdanju zbog epidemiološke situacije.

 Fruškogorski maraton startuje sutra


Neće biti organizovanog masovnog učešća na Fun stazama (staze koje su kraće od 42 kilometra), a maraton će biti održan samo na sledećim stazama:

Veliki zapadni maraton (85 km)

Srednji zapadni maraton (57 km)

Mali istočni ekstremni maraton (42km)

Pripravnički mini maraton (10 km)

Neće biti ni Ultra ekstremnog maratona (134 km) i Ultra maratona (107 km).

Kako su najavili organizatori, prilikom preuzimanja startnog paketa, obavezno je: dostaviti kopiju Potvrde o utvrđenoj zdravstvenoj sposobnosti (ne stariju od šest meseci) ili važeću Takmičarsku knjižicu PSS, overenu od strane zdravstvenog radnika sa važećom licencom; svaki učesnik će potpisivati Izjavu da u periodu od 10 dana od dana davanja Izjave, nije bio u svesnom kontaktu sa osobom kod koje je potvrđen Covid-19, na start bilo koje od četiri trke, neće se moći pristupiti bez zaštitne maske (u sklopu startnog paketa svaki učesnik će dobit medicinsku zaštitnu masku); učesnicima trke će se na startu meriti temperatura, a ukoliko neko od takmičara bude imao povišenu telesnu temperaturu, neće mu biti dozvoljeno učešće; na startu trke, učesnici će startovati u manjim grupama i u kraćim vremenskim intervalima, dok će na startu i cilju trka biti obavezno držanje distance od minimalno dva metra; zadržavanje na merno/okrepnim stanicama biće svedeno na što manju moguću meru; a na cilju trke će biti postavljen tunel za dezinfekciju (kroz koji je svaki učesnik obavezan da prođe). Nakon toga će mu biti dodeljena medalja.


Izmenjena trasa autobusa na liniji 74


Za vreme trajanja Fruškogorskog maratona, sutra od 7 do 23 časa, biće izmenjena trasa linije 74 autobusa GSP-a. Izmenjen režim saobraćanja na trasi autobuske linije broj 74 se skraćuje tako da će autobus okrenuti u ulici Fruškogorski put, na raskrsnici sa Majdanskom ulicom (kod "Budžaka").


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?