Futoška „Kupusijada“ sutra i prekosutra, autobusi 53 i 55 menjaju trase

16:11:00 03.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Tradicionalna „Kupusijada“ u Futogu, 13. po redu, biće održana u petak i subotu, 4. i 5. novembra. Manifestacija je posvećena posebnoj autohtonoj sorti kupusa koja se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu, a kroz predstavljanje privrednih potencijala ovog mesta, lokalnih običaja i turističke ponude.

Futoška „Kupusijada“ sutra i prekosutra, autobusi 53 i 55 menjaju trase

foto: KC Mladost, Futog

Prema programu manifestacije, u petak, 4. novembra održaće se „Mini kupusijada“ koja je namenjena najmlađima.

Od 10.30 časova će posetioci moći da pogledaju izložbu radova učesnika manifestacije, kao i da posete poligon „Razgibani kupusići“ u školskom dvorištu Osnovne škole „Miroslav Antić“, a program su pripremila deca iz futoških škola i vrtića „Biberče“, „Meda“, „Kockica“ i vrtića „Zlatokosa“ iz Veternika.

Istog dana u ovoj školi i OŠ „Desanka Maksimović“ biće organizovana humanitarna akcija za decu koja boluju od retkih i teških bolesti, a na štandu će biti predstavljene brojne igračke, slatki i slani proizvodi, kao i proizvodi koje su učenici pravili na časovima likovnog, hemije i domaćinstva i ručni radovi koje su donirale članice Udruženje žena „Kreativni centar“.

U subotu, 5. novembra, posetioci će moći da uz muziku uživaju u specijalitetima kupusa, obiđu štandove izlagača i da kupe futoški kupus i sarmu.

Biće održano i tradicionalno takmičenje u kuvanju slatkog i kiselog kupusa, kao i izbor najteže glavice futoškog kupusa koji će biti proglašeni u 14 časova, dok kulturno-zabavni program počinje u 11.30 časova.

Potencijalni takmičari treba da se prijave do petka do 12 časova Mesnoj zajednici Futog na broj telefona 021/895-077.

U okviru kulturno-zabavnog programa će nastupiti Kulturni centar „Mladost“, Plesni studio Miroslav Batak Mićko, kao i brojni gosti festivala.


Autobusi GSP-a 53 i 55 od petka menjaju trasu

Futoška „Kupusijada“ sutra i prekosutra, autobusi 53 i 55 menjaju trase

foto: JGSP Novi Sad

Autobusi GSP-a na linijama 53 i 55 sutra će promeniti trasu zbog održavanja Futoške kupusijade.

Od petka, 4. novembra u 14 časova do nedelje, 6. novembra u 6 časova autobusi će se kretati na sledeći način:

- U smeru Novi Sad - Futog autobusi će saobraćati redovnom trasom do futoške raskrsnice Ulica cara Lazara/Braće Bošnjak/Svetozara Markovića, nastavljaće Ulicom Svetozara Markovića, skretati desno u Partizansku ulicu, desno u Ulicu Branka Radičevića, levo u Ulicu Rade Kondića i dalje redovnom trasom kretanja.

- U smeru Futog - Novi Sad autobusi će saobraćati istom, izmenjenom trasom.

Na izmenjenom delu trase autobusi u oba smera koristiće privremena stajališta (Ulica Svetozara Markovića/Industrijska ulica; Ulica Branka Radičevića/Povrtarska), kao i stajalište iz pravca Novog Sada, neposredno posle raskrsnice Ulica Svetozara Markovića/Ulica braće Bošnjak/Ulica cara Lazara, te postojeća autobuska stajališta linije 56 (benzinska stanica).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 998.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?