Futoška kupusijada u petak i subotu

17:10:00 28.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Tradicionalna Futoška kupusijada, 16. po redu, biće održana 30. i 31 oktobra, u centru Futoga.

Goran Puača, predsednik Udruženja "Futoški kupus", rekao je da će posetioci imati priliku da uživaju u specijalitetima od kupusa, da se sretnu sa proizvođačima iz svih regiona Srbije i da se upoznaju sa tradicionalnim proizvodima.

Futoška kupusijada u petak i subotu

Prvi dan biće posvećen mladima. U osnovnim školama i vrtićima Futoga organizuju se Mini kupusijade, a za veče je planiran rok koncert na bini ispred KC Mladost. Ovaj koncert ujedno predstavlja završnicu ovogodišnje Futoške omladinske radne akcije (FORA 2015).

Drugog dana, 31. oktobra, duž Ulice ara Lazara proslavljaće se futoški kupus. Manifestacija počinje defileom učesnika kulturnog programa kroz centar Futoga koji je planiran za 9:30 sati. U međuvremenu, takmičari u kuvanju najboljeg jela od futoškog kupusa počinju pripreme. Program na bini traje ceo dan, a organizatori najavljuju da će biti izvedene najlepše igre i pesme kako domaćina iz Futoga, tako i njihovih gostiju. Biranje najteže glavice Futoškog kupusa biće u podne na Info pultu Udruženja "Futoški kupus".

Aleksandar Petrović, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada, kaže da Grad prepoznaje značaj „Futoške kupusijade“, jer ona, između ostalog, "svojim jedinstvenim konceptom doprinosi uspehu Novog Sada u kandidaturi za prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021. godine".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?