Gađanje bojama na Festivalu boja

09:08:00 03.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Jednodnevni Festival boja biće održan po prvi put u Novom Sadu, na Međunarodni dan mladih - 12. avgusta.

Gađanje bojama na Festivalu boja


Holi, hinduistički drevni festival, poznat kao Festival boja, hiljadama godina već u svetu označava pobedu dobra nad zlom, dolazak proleća i kraj zime. Po ugledu na ovaj praznik, OPENS u Novom Sadu u nedelju, 12. avgusta organizuje sličan događaj.

Od 17 časova, pored glavnog platoa na Štrandu, počinje jednodnevni festival u kome će se svi posetioci, uz muziku, gađati i igrati specijalnim indijskim bojama, baš kao na Holi festivalu u Indiji. Jedna od osnovnih ideja je proslava energije mladih. Sve će upotpuniti nastup DJ tria „Wet dreams“, a koji čine Dachony, Fakir i Aleksandar Zec.

Omladinska prestonica Evrope (www.opens2019.rs) je titula koja se dodeljuje Evropskom gradu na period od godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i razvoj za mlade. Ideja OPENS dana jeste da se što većem broju mladih ljudi približe sve mogućnosti koje su nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?