Gerontološki centar u karantinu od 14 dana

13:04:00 17.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Gerontološki centar Novi Sad od juče je u potpunom, preventivnom karantinu, gde su i zaposleni zajedno sa korisnicima, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gerontološki centar u karantinu od 14 dana

Foto: gerontns.co.rs


- Zaposleni, zajedno sa korisnicima su u karantinu 14 dana, 950 korisnika i 145 zaposlenih, koji neće biti ni za Vaskrs, ni za druge praznike kod svoje kuće, već sa svojim korisnicima, sa kojima su izolovani - izjavio je Vučević za TV Pink i naglasio da su gerontološki centri i domovi za stara lica vrlo osetljivo pitanje, što se pokazalo ne samo u Srbiji, nego i u zapadnim zemljama, da je to najranjivija kategorija stanovništva, odnosno da su te ustanove potencijalna žarišta.

- Ako tu uspemo da izdržimo da ne dođe do širenja virusa, brže ćemo uspeti da izađemo iz ove situacije - kazao je gradonačelnik.

On je naveo je da Novi Sad poslednjih dana beleži niži prosek zaraženih u odnosu na broj testiranih, ali da "to ne znači da treba da se opuštamo, jer smo ispod republičkog proseka".

Naglašava da je to, pre svega, zasluga građana koji su disciplinovani i najveći broj njih poštuje savete lekara i mere državnih ograna, ali da je to i zasluga ljudi iz zdravstva, koji su izdržali prvi udar i stvari stavili pod kontrolu.

- To ne znači da, ako napravimo ijednu grešku, videli smo, nažalost, primer naših prijatelja u Nišu i nekim drugim gradovima na jugu Srbije, pre svega u Nišavskom i Topličkom okrugu, da i jedna greška vam promeni za sekundu situaciju i iz jednog povoljnog razvoja vi dobijete potpuno katastrofičan scenario - kazao je Vučević i dodao da nema opuštanja, da nema hvaljenja sa brojevima, sa statistikom...

- Dokle god budemo imali ijednog obolelog, ijednog pacijenta na respiratoru, mi ne možemo biti zadovoljni - rekao je Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?