Gitara učenicima Muzičke škole "Isidor Bajić"

20:01:00 24.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Talentovanim učenicima Poliinstrumentalnog odseka muzičke škole "Isidor Bajić" uz pomoć humanih ljudi i organizacija, donirana je akustična gitara.

Gitara učenicima Muzičke škole "Isidor Bajić"

Mlada novosadska grupa "Jaserštain" je, po uzoru na kolege koji održavaju humanitarne koncerte, uspela da na svom prvom javnom nastupu prikupi dovoljno novca da obezbedi kupovinu instrumenta za Muzikčku školu "Isidor Bajić".

"Naš prvi nastup je bio humanitarnog karaktera. SKC Fabrika nam je izašla u susret i obezbedila nam tehniku i prostor", kaže Milan Inić, osnivač Jutjub kanala Jaserštajn.

Akciju je pokrenula Fondacija za razvoj kulture i stvaralaštva za decu i omladinu "Coolist" koja već dugi godina pomaže mladim talentovanim učenicima.

"Sami učenici ove škole su zapravo odličan primer svoj ostaloj deci, maldim ljudima u krajnoj liniji, koliko se zapravo uspeha može postići kada se na tamo predano radi", kaže Olivera Inić iz Fondacije za razvoj kulture i stvaralaštva za decu i omladinu "Coolist.

Radmila Rakin Martinović, direktorka Muzičke škole "Isidor Bajić" navodi da im je svaki instrument dobrodošao i s obzirom na to da imaju više od hiljadu učenika.

Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 994.2 mb
Vetar: 5 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?