Godinu dana posle ubistva Simi Strahoti oborena optužnica

10:12:00 25.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Optužnica protiv Steve Josića, poznatijeg kao Sima Strahota i osumnjičenog za teško ubistvo bivšeg navijača Dragana Jovanovića Gidre i pilota Darija Roklicera, nije postala pravosnažna ni nakon godinu dana od tog događaja.

Godinu dana posle ubistva Simi Strahoti oborena optužnica

Ubistvo je počinjeno 21. decembra prošle godine ispred lokala "Moja kafanica", a kako "Blic" saznaje, pre samo nekoliko dana optužnicu Višeg suda protiv Josića, oborio je novosadski Apelacioni sud, vrativši je Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Sima Strahota je u pritvoru od početka procesa. Optužnicom su obuhvaćeni i Miroslav Knežić, zvani Kimi, koji je pre hapšenja pokušao da sakrije Strahotu, a kod kojeg je prilikom hapšenja nađeno i nelegalno oružje. On se tereti za pomoć osumnjičenom nakon krivičnog dela i za nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija. U ovom slučaju još nepravosnažnom optužnicom zbog učestvovanja u tuči tereti se još pet osoba, među kojima i Vladimir Kezmić, policajac koji je radio u obezbeđenju lokala.

Na optužnicu koju je podiglo Više javno tužilaštvo još letos žalilo se četvoro optuženih, među kojima i Strahota.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?