Godišnje parking-karte za osobe sa invaliditetom važe do 15. aprila

17:01:00 31.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Godišnje parking-karte za osobe sa invaliditetom važiće do 15. aprila.

Godišnje parking-karte za osobe sa invaliditetom važe do 15. aprila


Naime, veliki broj korisnika i dalje čeka na dokumentaciju iz PIO fonda kako bi obnovio pravo na ove parking-karte, zbog čega je produženo trajanje izdatih 2023.

Godišnje parking-karte za osobe sa invaliditetom izdaju se na osnovu rešenja Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, što je propisano Pravilnikom o uslovima, načinu i postupku za korišćenje parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom. Karte se distribuiraju preko „Parking servisa“.

Ova godišnja karta za osobe sa invaliditetom omogućava korisnicima da vozila parkiraju besplatno na parking mestima koja su posebno obeležena za osobe sa invaliditetom, dok prilikom parkiranja na bilo kom drugom mestu plaćaju redovnu cenu.

U Novom Sadu pravo na ovu kartu ima oko 1.600 građana.

Iz „Parking servisa“ su apelovali na korisnike ovih karata da vozila parkiraju na parking mestima koja su obeležena za osobe sa invaliditetom, budući da im povlašćena karta ne važi na parking mestima koja su u sistemu naplate.

Takođe, apelovali su i na vozače koji nisu korisnici navedenih povlašćenih parking karata da ne parkiraju na ovim posebno obeleženim mestima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 53%
Pritisak: 1008.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?