Gojković: Stanje u Vojvodini stabilno, ali nesigurno

17:10:00 18.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković govoreći o epidemiji koronavirusa u Srbiji, kaže da od marta meseca Krizni štab postupa u skladu sa aktivnom epidemiološkom situacijom, ali se i priprema za moguće teže scenarije koji mogu da dođu.

Gojković: Stanje u Vojvodini stabilno, ali nesigurno


- Od početka smo pričali da će ovo biti dugotrajna borba, da neće biti nimalo lako ni za koga u svetu, pa ni za nas - rekao je Gojković za Novo jutro TV Pink i podsetio da se ranije pričalo da će jesen i zima praviti puno problema jer dolazi hladnije vreme.

On je istakao da je bitno da se Srbija kao država pripremila za zimski period tako što je ojačala svoje kapacitete.

Gojković je rekao da je u ovom trenutku stanje u Vojvodini stabilno, ali nesigurno zbog pojave virusa u svim vojvođanskim upravnim okruzima.

- Brojke novozaraženih na dnevnom nivou su mnogo manje nego u centralnoj Srbiji, pogotovo u Beogradu - naveo je Gojković i dodao da je ponosan na sve građane Vojvodine.

Gojković je rekao da građani treba da shvate u kakvoj se situaciji nalazi naše okruženje, a u kakvoj mi.

- Nema razloga za paniku i strah, ali moramo biti izuzetno oprezni i postupati po onom što kaže struka i nauka - istakao je Gojković gostujući na TV Pink.

Podsetimo, prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje od 14. oktobra, u Novom Sadu su 72 osobe zaražene virusom korona, dok je ukupan broj obolelih u pokrajini 201.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 2 m/s, N
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?