Gojković: Sve zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune

17:07:00 18.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad – U poslednje tri, četri nedelje stalno registrujemo sve veći broj zaraženih koronavirusom u Novom Sadu, a sve zdravstvene ustanove su pune – rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković za TV Pink i podsetio da su građani upozoravani da moraju striktno da se pridržavaju mera kako ne bismo došli u situaciju u kojoj se sada nalazimo.

Gojković: Sve zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune


- Ne vidimo još tendenciju pada broja novoobolelih, a zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, Klinički centar Vojvodine radi faktički u četiri kovid zgrade, pet intenzivnih jedinica. Od juče je krenula i Vojna bolnica u Petrovaradinu da prima pacijente - rekao je Gojković i naveo je da su skoro svi kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente i da to pravi veliki pritisak na zdravstveni sistem, na rad, zaposlene i sve ono što je vezano za funkcionisanje zdravstva.

- Moramo ići opet u neke teže mere, sada su već upitni i radovi svih bazena i svega onoga što je moglo da funkcioniše da smo se jednostavno pridržavli onoga o čemu pričamo četiri, pet meseci - rekao je Gojković i naglasio važnost pridržavanja svih preventivnih mera.


U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno 17 pacijenata


Vojna bolnica u Petrovaradinu od juče prima obolele od kovida i u njoj se trenutno nalazi 17 pacijenata.

Gojković: Sve zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune

Foto: Grad Novi Sad


Upravnik Vojne bolnice Novi Sad, potpukovnik dr Dragan Koruga, istakao je da je ta ustanova počela rad u kovid režimu i da je ideja da bolnica, kapaciteta 30 pacijenata, radi sa obolelim pacijentima koji se upućuju iz Kliničkog centra Vojvodine i sa njima nastavlja lečenje ili započinje novo.

- Što se tiče opreme, aparature i organizacijskog dela za sada smo sve uspeli da organizujemo i to u veoma kratkom roku od dva, tri dana, tako da od juče primamo pacijente - rekao je potpukovnik dr Koruga.

On je naveo i da će doktori iz Vojne bolnice Novi Sad svakog dana ići u Klinički centar Vojvodine gde će, u saradnji sa kolegama, učestvovati u kolegijumu, kako bi svakodnevno stručno i organizaciono bili povezani.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da će biti neophodna veća disciplina svih građana, inače ćemo imati ozbiljan problem, jer nećemo imati dovoljno bolničkih kapaciteta da smestimo sve obolele.

Vučević je još jednom apelovao na građane da nose maske i drže odstojanje, kao i da se pridržavaju propisanih mera Gradskog štaba za vanredne situacije.

Inače, svi obroci za pacijente u Vojnoj bolnici će biti obezbeđeni preko Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", a kontinuirano će biti nabavljani i neophodni dezinficijensi, maske, kao i dezo-barijere za potrebe bezbednog boravka pacijenata i zaposlenih u ovoj bolnici.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?