Gordana Radović izabrana za direktorku Karlovačke gimnazije

14:05:00 22.05.2015, Komentara: 0

Za direktorku najstarije srpske gimnazije, Karlovačke gimnazije, postavljena je sadašnja v.d. direktorka Gordana Radović, sa mandatom od četiri godine.

Na konkurs za izbor direktora javila su se tri kandidata, Đuro Matković, diplomirani teolog, Slavica Šokica, profesorka srpskohrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti i prethodna direktorka ove obrazovne ustanove, kao i Gordana Radović, profesorka nemačog jezika i književnosti.

Gordana Radović izabrana za direktorku Karlovačke gimnazijefoto: www.karlgimnazija.edu.rs

Na sednici Nastavničkog veća, koja je održana juče, prisustvovali su svi zaposleni. Glasanje je bilo tajno. Za kandidaturu Đure Matkovića niko nije glasao, za kandidaturu Slavice Šokice izjasnilo se 40 zaposlenih, a Gordana Radović je dobila podršku 59 zaposlenih.

Odluka o izboru direktora smatraće se donetom danom dostavljanja saglasnosti ministra ili u slučaju da ministar u roku od 30 dana ne donese akt kojim odbija saglasnost.

Privremeni Školski odbor je sa zadovoljstvom zaključio da na ovaj način Karlovačka gimnazija ponovo u punom kapacitetu može da uspešno nastavi svoju bogatu tradiciju jedne od naših najznačajnih obrazovnih i kulturnih institucija od posebnog značaja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?