Grad će biti u znaku biciklizma zbog Kritične mase i Biciklana festa

12:08:00 26.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Kraj ovog meseca biće u znaku biciklizma i to zbog trećeg "Biciklana festa", koji će biti održan od petka 28. do nedelje 30 avgusta.

"Biciklana fest" će započeti od 17 sati, Kritičnom masom, odnosno vožnjom bicikala kroz grad, koja promoviše biciklizam. Kritična masa svoju rutu završiće u dvorištu hotela "Vojvodina", gde će u pola sedam bend Zbogom Brus Li zvanično otvoriti ovaj trodnevni događaj.

Grad će biti u znaku biciklizma zbog Kritične mase i Biciklana festa

Organizatori najavljuju da će subota biti najživopisnija.

"Počinjemo u 10 časova, zajedno sa aktivistima iz regiona, gostima pedagozima, ekspertom iz Holandije, temama posvećenim mladima, kako učimo saobraćajne propise, gde i od koga, što je tema koja je zapostavljena u mejnstrim medijima. Delimo iskustvo i znanje iz regiona i Evrope", najavljuje Marko Trifković, iz Novosadske biciklističke inicijative.

Trifković poziva sve roditelje da povedu decu na zabavan i poučan provod.

"Program je kolažnog tipa, pa možete saznati kako da pomognete povređenom biciklisti, prikazati svoj biciklistički stajling na crvenom tepihu, a pogledati i Virunga, film o aktivizmu i zaštiti životne sredine", rekao je on.

Treći dan "Biciklana Festa", 30. avgust je dan za "Bici buvljak". U dvorištu hotela "Vojvodina" zainteresovani mogu da prodaju ili da kupe bici delove. Uz to, aktivisti udruženja "Zoro" pokazaće kako mogu napraviti pravi reciklirani bicikl, a goste očekuju i brojni drugi sadržaji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?