Grad dodeljuje subvencije za samozapošljavanje

12:08:00 28.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Grad Novi Sad pozvao je nezaposlene Novosađanke i Novosađane, koji imaju dobru ideju za sopstveni biznis, ali nemaju dovoljno novca da ga započnu, da se prijave na konkurs za dodelu subvencija za samozapošljavanje, koji će biti otvoren do 16. septembra. Za tu namenu iz budžeta je obezbeđeno oko 47 miliona dinara.

Grad dodeljuje subvencije za samozapošljavanje


To je poslednji poziv ove godine u okviru Akcionog plana zapošljavanja, rekao je za RTV Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

Na konkurs se mogu prijaviti lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, koja su prošla obuku za pisanje biznis plana u edukativnom centru. Od novca koji dobiju mogu osnovati neki oblik preduzetništva ili privredno društvo ukoliko u njemu budu zasnovali radni odnos.

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 250.000 do 500.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 250.000 do 500.000 dinara.

Obrazac zahteva sa biznis planom za subvenciju za samozapošljavanje i obrazac izjave zainteresovani mogu preuzeti na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs i sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com ili u Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka 110a, Novi Sad.

Zahtev sa biznis planom i pratećom dokumentacijom, u dva primerka, podnosi se Gradskoj upravi za privredu putem pošte, u zatvorenoj koverti na adresu ili lično u pomenutoj Upravi.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi za privredu putem telefona na brojeve 021/ 452-414 i 021/ 6614-085.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?