Grad i „Tržnica“ ne otkrivaju šta će biti sa Ribljom pijacom

19:09:00 07.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Datum početka izgradnje podzemne garaže na Trgu republike još uvek nije poznat, te nije poznato ni kada će, i da li će, svi zakupci sa Riblje pijace biti iseljeni. Nema ni informacija šta će biti sa pijacom ako radovi počnu početkom 2024. godine, da li će ona biti preseljena na drugu lokaciju ili ne. Prema nezvaničnim saznanjima, ugovori sa zakupcima tezgi na ovoj novosadskoj pijaci ističu krajem ove godine.

Grad i „Tržnica“ ne otkrivaju šta će biti sa Ribljom pijacom

foto: JKP "Tržnica"

Kako piše 021.rs, u JKP „Tržnica“, koja upravlja novosadskim pijacama, ne odgovara na konkretna pitanja da li će Riblja pijaca biti preseljena na drugu lokaciju u centru grada, šta će biti sa zakupcima i da li će im biti ponuđeno da pređu na neku drugu pijacu. Kako navode, urbanistički plan na Trgu republike u budućnosti predviđa podzemnu garažu, ali preduzeće za sada nije upoznato sa tačnim datumom početka i završetka radova.

- Sve buduće aktivnosti preduzeće će preduzimati na osnovu planova i daljih strateških odluka Grada Novog Sada - poručuju u „Tržnici“ za 021.rs.

Na pitanja o budućnosti Riblje pijace ne odgovaraju ni u gradskoj vlasti. Ne komentarišu činjenicu da će Riblja pijaca morati da se demontira, već dodaju da sa svojim zakupcima „blagovremeno komuniciraju o svim otvorenim pitanjima i aktuelnostima“.

Prema Generalnom urbanističkom planu za Novi Sad do 2030. godine, izgradnja podzemne garaže na Trgu republike jedan je od prioritetnih poslova, što su i preostale tri javne garaže - kod Banovine, u Modene i u Šafarikovoj. Gradnja u Šafarikovoj odložena je do naredne jeseni zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, dok su radovi na preostale dve pomenute lokacije u toku.

Očekuje se da pažnja bude usmerena na Trg republike nakon što izgradnja podzemne garaže u Modene, čime upravlja koncesionar „Javne garaže“, bude gotova. Gradska vlast planira da, uz uređenje garaže u Modene, radi i na rekonstrukciji Trga slobode i Kralja Aleksandra, čime će strogi centar biti obnovljen, navodi 021.


Izvor: 021.rs, NoviSad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1012.3 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?