Grad Novi Sad dobitnik nagrade „Ekoopština“ za dve kategorije

13:09:00 20.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Grad Novi Sad jedan je od dobitnika među najinovativnijim i najodrživijim opštinama i školama u Srbiji. Nagradu dodeljuje delegacija Evropske unije i Ambasada Francuske u Srbiji, a u okviru francusko-srpske platforme za saradnju na izazovima održivog grada „Ekoopština“.

Grad Novi Sad dobitnik nagrade „Ekoopština“ za dve kategorije

foto: Grad Novi Sad

Nagradni konkurs „Ekoopština“, namenjen svim srpskim opštinama, zamišljen je kao platforma za razmenu znanja i primera dobre prakse između francuskih i srpskih aktera uključenih u programe održivog razvoja gradova i opština u oblastima održivog upravljanja otpadom, održivog upravljanja vodama, održive urbane mobilnosti, kao i energetske efikasnosti zgrada.

Kako je saopšteno iz Gradske kuće, Grad Novi Sad osvojio je nagradu u dve kategorije „Održivo upravljanje otpadom” i „Energetska efikasnost”.

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar uručio je nagradu članici Gradskog veća za ekologiju, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine Vanji Petković.

Inače, Grad Novi Sad je u 2023. godini osvojio nagradu u kategoriji „Održivo upravljanje vodama“, a u 2022. godini „Pametni gradovi“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1012.7 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Sub 9° - 24° Pretežno sunčano
Ned 8° - 25° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?