Grad Novi Sad prodaje 25 solidarnih stanova, cena kvadrata oko 840 evra

17:05:00 17.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Grad Novi Sad danas je raspisao javni poziv za kupovinu 25 stanova u javnoj svojini grada u Ulici Momčila Tapavice bb. To su takozvani solidarni stanovi i prodaju se po ceni od 98.917,76 dinara po kvadratu i otplatu do 20 godina.

Grad Novi Sad prodaje 25 solidarnih stanova, cena kvadrata oko 840 evra


Kako se navodi u pozivu, na prodaju je sedam stanova za dvočlano domaćinstvo, osam stanova za tročlano domaćinstvo, šest stanova za četvoročlano domaćinstvo i četiri stana za petočlano domaćinstvo. Zainteresovani ih mogu pogledati uz prijavu Upravi na brojeve telefona 489-0011 i 489-0045.

Cenu kvadratnog metra utvrdila je Stambena agencije Grada Novog Sada u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada. Kako se navodi, zakonom je propisano da se kupoprodajna cena stana ili porodične kuće utvrđuje na osnovu cene izgradnje, uračunavanjem svih finansijskih i nefinansijskih učešća za izgradnju.

Kandidat za kupovinu ovakvog stana mora biti državljanin Srbije, imati prebivalište u Novom Sadu, niko od članova domaćinstva ne sme imati u svojini nekretninu. Takođe, maksimalni mesečni prihod domaćinstva, u zavisnosti od broja članova porodice, može da bude nešto viši od 105.000 dinara ako u porodici ima jedna odrasla osoba, odnosno do skoro 400.000 dinara kada u porodici živi pet odraslih osoba.

Pravo prvenstva na rang listi za prodaju stana su stambeni status, zdravstveno stanje, invalidnost i telesno oštećenje.

Prijave se narednih 30 dana mogu podneti Stambenoj komisiji preko Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u Narodnog fronta 53.

Ceo tekst javnog poziva, kao i uslove konkursa, može se videti na sajtu Grada OVDE.

Osim ovog javnog poziva, Grad je danas raspisao i javni poziv za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?