Grad obnavlja novogodišnju dekoraciju

12:10:00 15.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Grad će i ove godine kupiti novo praznično osvetljenje, budući da je Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala javnu nabavku opreme za novogodišnju dekoraciju na teritoriji Novog Sada.

Grad obnavlja novogodišnju dekoraciju


Kako piše Dnevnik, na nekim mestima će biti postavljeni novi ukrasi, a negde samo dopunjeni ili zamenjeni stari dotrajali. Dekorativno osvetljenje mora biti u skladu s karakterom grada, regulacijama saobraćajnica, kao i visinom objekata, a budući da je Uprava ranije kupovala rasvetu marke „Blachere illuminations”, novi dobavljač će morati da nabavi takvu, ili, kako je navedeno, odgovarajuću.

Na Trgu slobode će biti dopunjena dekoracija od ranijih godina, a planirana je i nabavka 2D svetlosnih figura. Za taj prostor će biti kupljeni ukrasi za delove fasada, dok je za Gradsku kuću, uz dopunu starog, osmišljeno novo praznično osvetljenje. Lančanice s LED svetlom u Zmaj Jovinoj će biti dopunjene, a planirana je kupovina novih za drveće. Prazničnu atmosferu u Ulici kralja Aleksandra upotpuniće 3D svetlosne figure, dok će Bulevar oslobođenja zadržati pređašnji izgled pa će, kao i ranijih godina, drvoredi biti okićeni LED svetlom s „fleš” efektima, uz dopunu na mestima gde takva dekoracija nedostaje.

Kako se iz tenderske dokumentacije može primetiti, Gradska uprava kupuje 50 lančanica, deset dekorativnih motiva za kandelabre u Zmaj Jovinoj i Pašićevoj ulici, tri 2D figure i šest 3D, koje će biti postavljene na Trgu slobode, odnosno u Ulici kralja Aleksandra. Stabla u Zmaj Jovinoj ulici biće ukrašena s 25 svetlosnih motiva „nostalgija”, a predviđena je nabavka i 40 lančanica, girlandi, koje će formirati svetlosnu zavesu na fasadama na Trgu slobode.

Kada je reč o Gradskoj kući, za njeno ukrašavanje je planirano postavljanje sedam novih svetlećih LED motiva na arkadama i 15 lančanica, kao i 70 elemenata koji će formirati dekorativnu zavesu. Za ispisivanje nedostajućeg broja u tekstu „2021”, koji će biti montiran na krovu, biće kupljeno crevo dugo 30 metara, a osim toga, predviđena je nabavka još 100 metara svetlosne lančanice „girlande” za rubne delove Gradske kuće.

Ponude na tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 13. novembra, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka. Firma kojoj bude poverena nabavka novgodišnje dekoracije dogovorenu rasvetu će morati da isporuči za najviše 20 kalendarskih dana, kao i da za kvalitet robe garantuje najmanje tri godine.

Inače, za kupovinu novogodišnje dekoracije prošle godine je izdvojeno oko 17,8 miliona dinara, s PDV-om, a nabavka je tada poverena beogradskoj firmi „Stars” LTD.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?