Grad otkazuje prodaju parkića u Futoškoj ulici

13:05:00 09.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je od Uprave za građevinsko zemljište i investicije da ne proda zemljište na kome je parkić na uglu ulica Futoške i Braće Ribnikar, a čija je prodaja zakazana za 10. maj.

Grad otkazuje prodaju parkića u Futoškoj ulici

Zbog prodaje ovog parkića, na čijem mestu je planirano da se proširi NIS- ova pumpa, juče su Novosađani protestvovali i potpisivali peticiju, koja je poslata u Gradsku kuću i UGZI.

Vučević u svom saopštenju smatra da je, nakon konsultacija sa članovima Gradskog veća i predstavnicima stručne javnosti, potrebno još jednom razmotriti odluku o prodaji gradske parcele od oko 1500 kvadrata preko puta napuštene kasarne „dr Rudolf Arčibald Rajs“', kao i o tome u kojem vremenskom periodu bi bilo najbolje da ta odluka bude realizovana.

"S obzirom na to da su, na inicijativu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u toku razgovori sa republičkim ministarstvima o izmeštanju Univerzitetskog kampusa u prostorije stare kasarne, ceo taj potez Futoške ulice potrebno je svrsishodno urbanistički rešiti, u skladu sa Planom generalne regulacije za taj deo grada", navodi Vučević.

Vučević tvrdi i da Gradska uprava vodi "odgovornu politiku koja se bazira na dinamičnom razvoju i komunalnom opremanju grada, uz očuvanje zdravog životnog okruženja, i s tim u vezi poštujemo propisane standarde".

"Zato su krajnje neprimereni pokušaji uznemiravanja Novosađana, i spekulacije u vezi sa tim kako neko, navodno smišljeno i planski, uništava zelene površine. Ovom prilikom, želim da apelujem na sugrađane da ne reaguju na takve pokušaje zastrašivanja, jer je samo u poslednje dve godine odnos posađenih i uklonjenih stabala 8:1, a površina pod travnjacima povećana je za 400000 kvadratnih metara", istakao je Vučević i dodao da uskoro počinje i podizanje parka površine 3,5 hektara između Nove Detelinare i Novog naselja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 996.9 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?