Grad planira nove podzemne garaže, ali i da investitori imaju obavezu da prave veći broj parkinga za veće stanove

12:05:00 12.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog sve većeg problema zbog nedostatka parking mesta, gradske vlasti planiraju izgradnju podzemnih garaža na još nekoliko lokacija, ali i izmenu prave regulative o broju parking mesta.

Grad planira nove podzemne garaže, ali i da investitori imaju obavezu da prave veći broj parkinga za veće stanove


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je za portal 021.rs da se planira nova standardizacija u izgradnji tako da se nametne veći broj parking mesta po stanu i po poslovnom prostoru, ali ne po principu jedan stan - jedno parking mesto.

- Već po principu površine stana, da na taj način kategorizujemo obavezu. Veći stan, veći broj parking mesta. To moramo da uradimo jer broj vozila ne opada - kaže Vučević.

Prema aktuelnoj Odluci o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, investitori su dužni da Gradu plate penal u iznosu od dva miliona dinara ukoliko ne obezbede dovoljan broj parking mesta na broj stanova.

Moguće nove lokacije za podzemnu garažu su deo kod Železničke stanice i Podbara.

- Naša Železnička stanica je nama kao aerodrom - zamislite još kad završimo prugu do Mađarske, koji će to broj putnika biti, koliko će stranaca dolaziti preko te komunikacione linije. Treba da imaju odmah parking, garaže, da rasteretimo GSP i taksiste, a razmišljamo da gradimo podzemne garaže na Podbari, bez da remetimo Almaški kraj. Puštanjem novih lokacija testiramo tržište i možda budemo dobili neko pismo o namerama, konkretno ja sam pričao sa Austrijancima, još nekim zapadnim firmama, Kinezima... To svakako mora da ide na koncesiju – kazao je Vučević za 021.rs.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?