Grad pomaže sa 100.000 porodice preminulih od kovida

17:02:00 02.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Grad Novi Sad isplaćivaće pomoć u iznosu od 100.000 dinara porodicama građana sa teritorije grada koji su preminuli od posledica koronavirusa, a koji su sahranjeni u Novom Sadu.

Grad pomaže sa 100.000 porodice preminulih od kovida


Naime, Gradsko veće Grada Novog Sada, donelo je Rešenje o dodeli novčane pomoći porodicama građana sa teritorije Grada Novog Sada koji su preminuli od zarazne bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-COV-2 i koji su sahranjeni na teritoriji Grada Novog Sada, u iznosu od 100. 000 dinara po preminulom, navodi se u saopštenju.

Po toj odluci, zahtev za dodelu novčane pomoći, član porodice preminulog ili drugo lice koje je o svom trošku sahranilo preminulog, podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode br. 1 ili elektronskim putem na adresu: pisarnica@uprava.novisad.rs


Uz zahtev treba priložiti:

- fotokopiju očitane lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije,

- izvod iz matične knjige umrlih za preminulog člana porodice,

- fotokopiju kartice tekućeg računa korisnika u poslovnoj banci,

- dokaz da je korisnik o svom trošku sahranio preminulo lice: račun pogrebnih troškova izdat na ime korisnika.


Gradska uprava službenim putem pribavlja:

- dokaz da je lice preminulo od zarazne bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-COV-2, od Gradske uprave za opšte poslove, Sektora za lična stanja građana,

- spisak lica sahranjenih na teritoriji Grada Novog Sada, od JKP „Lisje“ Novi Sad, odnosno drugog pravnog lica koje je izvršilo sahranjivanje u naseljenom mestu na teritoriji Grada Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, novčana pomoć u skladu sa ovim rešenjem biće uplatićena na tekući račun korisnika, na osnovu akta Gradske uprave.

Građani koji su po prošlogodišnjem rešenju Gradskog veća podneli zahtev za novčanu pomoć po ovom osnovu i koji čekaju uplatu, dobiće novac po novom rešenju. Potrebno je da svi korisnici kojima pomoć nije isplaćena u prethodnom periodu podnesu zahtev sa dokumentacijom propisanom ovim rešenjem.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 995.2 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?