Grad prodaje plac na kojem može biti izgrađen objekat veličine tri Spensa

16:05:00 28.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Grad Novi Sad raspisao je oglas za prodaju 20 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Sever I, po ceni od 974,5 miliona dinara.

Grad prodaje plac na kojem može biti izgrađen objekat veličine tri Spensa


Kako piše 021.rs, ovo je jedna od najvećih parcela u vlasništvu grada, a predviđena je za gradnju objekata iz sekundarne i tercijalne delatnosti, što znači da može biti industrijski kompleks, ali i tržni centar. Lokacija se nalazi u delu Klise, neposredno uz Bulevar Evrope, posle kružnog toka nakon prelaza kanala DTD. Ova njiva druge klase, kako se vodi u katastru, prostire se na 207.000 kvadratnih metara, a omeđena je Ulicom Mileve Simić sa južne strane i neizgrađenim produžetkom Ulice Paje Radosavlejvića na severu.

Prema urbanističkim planovima, na ovoj parceli je moguće izgraditi objekte do dva sprata, uz stepen zauzetosti do 50 odsto. Maksimalna moguća bruto površina nadzemnih etaža je veća od 310.000 kvadratnih metara.

Drugim rečima, ukoliko bi parcelu kupila kompanija koja gradi tržne centra, Novi Sad bi mogao da dobije šoping mol tri puta veći od Spensa.

Ako bi prostor u budućnosti bio iskorišćen upravo za ovakav objekat, onda bi lokacija i dobila ulogu kakvu su joj predvidele lokalne vlasti, želeći da tu izgrade Veletržnicu. Od toga se, u međuvremenu, odustalo, te je predloženo da se Veletrižnica gradi u zoni Sever II, kod fabrike Aptiv.

Plac nema priključak za vodovod, kanalizaciju i nema elektromrežu dovoljnog kapaciteta za industrijski pogon. Procena „Vodovoda i kanalizacije“ je da bi vodovod mogao da se izgradi za 14 meseci, a kanalizacija za 24. „Elektrodistribucija“ planira da poveća kapacitet elektromreže do 2026. godine.

Kako se lokacija nalazi u zoni zaštite arheološkog nalazišta Slana bara, Grad je obavestio kupce da će, pre bilo kakve gradnje, morati da ishoduju uslove zaštite od Zavoda za zaštitu spomenika, a snosiće i troškove bilo kakvih eventualnih arheoloških iskopavanja. Budući kupac 20 hektara zemljišta će morati da izradi i urbanistički projekat, koji će proći i kontrolu Komisije za planove i javni uvid.

Prijave za javno nadmetanje za parcelu traju do 28. juna, u Upravi za građevinsko zemljište i investicije. Uz dostavljanje dokumentacije neophodno je i da se uplati garancija u iznosu od gotovo 195 miliona dinara. Licitacija je zakazana za 29. jun, u 12 časova, u prostorijama Uprave za građevinsko zemljište i investicije.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?