Grad prodaje zgradu Radničkog univerziteta

09:05:00 22.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Grad Novi Sada doneo je odluku o prodaji zgrade na 15 spratova u ulici Vojvođanske brigade 7, objavljeno je u Službenom listu. U pitanju je zgrada Radničkog univerziteta koja godinama nije u funkciji posle požara. Zgrada ima 13 spratova, prizemlje i podrum, a uz to se otuđuje građevinsko zemljište u skladu sa planskim dokumentom.

Grad prodaje zgradu Radničkog univerziteta


Nekretnina će biti prodavana kroz postupak javnog nadmetanja, odnosno prikupljanjem pisanih ponuda, a prodaju će sprovoditi posebno formirana komisija.

Cena nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada biće utvrđena polazeći od tržišne vrednosti koja će biti utvrđena u skladu sa propisima, navodi se u odluci.

Gradsko pravobranilaštvo će u postupku prodaje dati svoje mišljenje, a novac od prodaje višespratnice biće uplaćen u gradski budžet.

Inače, u požaru koji je izbio 6. aprila 2000. godine, poginula je radnica TV “Duga”, dok je povređeno šest osoba. Požar je izbio u prostorijama TV “Duga” na XII spratu zbog kvara na elektroinstalacijama. Tada je uništena i celokupna oprema Radija 021 koji se nalazio na XIII spratu, kao i drugih firmi koje su bile smeštene u zgradi.

U prvih nekoliko godina nakon požara u obnovu zgrade je uloženo dva miliona maraka dobijenih od osiguranja, ali obnova nikada nije završena do kraja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?