Grad spremno dočekuje predstojeću zimu

08:11:00 04.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad spremno dočekuju predstojeću zimu. Mehanizacija za čišćenje snega je proširena i obogaćena novim vozilima i mašinama, što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe. JKP „ Gradsko zelenilo“ je kupilo novi utovarivač, JKP „Čistoća“ nekoliko novih mašina, kao i JKP „Put“.

Grad spremno dočekuje predstojeću zimu


Direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović ističe da je ovo preduzeće znatno poboljšalo mehanizaciju nabavkom novih mašina.

- Bogatiji smo za mini utovarivač, dva nova traktora sa posipačem soli i daskom za čišćenje snega, jednim multifunkcionalnim vozilom sa posipačem soli, jednom kombinovanom mašinom, kao i za dva kamiona za odvoženje snega iz centra grada. Takođe smo obnovili žute kugle koje služe za skladištenje soli u blizini raskrsnica - rekao je Zelenović i dodao da ovo preduzeće raspolaže i sa adekvatnom radnom snagom raspoređenom u tri smene.

Šef Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski kaže da je od 1. novembra počelo redovno dežurstvo zimske službe koje će trajati sve do 1. aprila 2021. godine.

- Trenutno je dežurstvo u nultom stepenu, samo noću, sa dva vozila, a od 1. decembra počinje dežurstvo u prvom stepenu kada se aktivara sva mehanizacija za čišćenje snega. Tada će biti uključeno 25 vozila sa posipačima soli. Zimska služba raspolaže sa 38 vozila i građevinskih mašina koje će čistiti grad. U slučaju vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Primenjuje se režim saobraćaja u zimskim uslovima, pa je u skladu sa tim postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija na putevima. Apelujemo na vozače da budu pažljiviji u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, pogotovo na mostovima, koji će bez obzira na temperature biti posipani tečnim rastvorima na kritičnim deonicama - naglasio je Etinski.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?