Grad traži koncesionara za Apoteku „Novi Sad“

09:01:00 29.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Javni poziv za davanje koncesije za obavljanje farmaceutske delatnosti na teritoriji Novog Sada objavljen je juče. Kako se navodi u javnom pozivu, traži se koncesionar na 15 godina, koji bi trebalo da snabdeva stanovništvo, zdravstvene ustanove, privatnu praksu i druga pravna lica lekovima i medicinskim sredstvima. Zainteresovani privatnici imaju rok do 3. aprila da dostave svoje ponude.

Grad traži koncesionara za Apoteku „Novi Sad“


Koncesionar će dobiti na korišćenje 25 objekata koje koristi Apoteka „Novi Sad“, a Grad će pokušati da obezbedi korišćenje još tri objekta, koja nisu u javnoj svojini. Privatni partner neće dobiti garancije da će njegovo poslovanje u Novom Sadu i okolnim mestima uopšte biti uspešno.

- Koncesionar snosi rizik u vezi sa komercijalnim korišćenjem predmeta koncesije. Koncedent (Grad Novi Sad) ni u kom slučaju ne daju garancije da će konesionar, u uobičajenim uslovima rada, posredno ili neposredno, ostvariti povraćaj uloženih sredstava ili troškova nastalih u obavljanju delatnosti, niti će biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja bi po tom osnovu mogla da nastane - navodi se u javnom pozivu.

Privatni partner je dužan da plaća koncesionu naknadu, ali i da ponudi posao na neodređeno vreme za najmanje 46 zaposlenih, uz uslov da radnicima u periodu od najmanje dve godine od zaključenja ugovora ne može da otkaže ugovor o radu, ali i da im plata ne bude umanjena.

Koncesionar će apotekarsku delatnost obavljati na teritoriji Novog Sada, Begeča, Futoga, Ledinaca, Petrovaradina, Sremske Kamenice, Rumenke, Kaća, Budisave, Stepanovićeva, Kovilja, Kisača i Čeneja. U ovim mestima koncesionar će moći sam da određuje cenu lekova, medicinskih sredstava i drugih proizvoda koje bude prodavao.

Prema ranijim dokumentima, procena je da će privatni partner uložiti oko 30,5 miliona dinara u renoviranje, opremanje i adaptaciju 25 objekata u kojima bi poslovao. Prema poslednjim podacima Ministarstva finansija, Apoteka „Novi Sad“ ima više od 576 miliona dinara i više od 16.000 neizmerenih obaveza prema dobavljačima. Račun apoteke je u blokadi gotovo 500 dana, za iznos veći od 80 miliona dinara.

U sličnoj situaciji su državne apoteke u svim gradovima i opštinama. Nedavno je koncesionara tražila zrenjaninska apotekarska ustanova, a jedini koji su dostavili ponudu je novosadska Apotekarska ustanova „Janković“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?