Grad u pripravnosti zbog toplotnog talasa

20:07:00 16.07.2024, Komentara: 2

Novi Sad – S obzirom na to da izraženi toplotni talas i dalje traje, te da je Republički hidrometeorološki zavod najavio samo neznatan pad temperature narednih dana, gradska preduzeća su i dalje u stanju pripravnosti, kako bi u slučaju potrebe brzo reagovala.

Grad u pripravnosti zbog toplotnog talasa


Kako se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.

Zbog velikih vrućina, iz Grada Novog Sada pozivaju građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu.

U organizaciji JKP „Vodovod i kanalizacija“, cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške i Najlon pijace, kao i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand.

Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da se poštuju sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom za vreme velikih vrućina, te da se maksimalno zaštite radnici.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Slavica

Da je u dosluhu znao bi da vozači gradskih autobusa ne mogu da dobiju vodu pre 11h sem da kupuju lično sad kad je 40° a inače ne mogu dok temperatura ne pređe 30 a voze autobuse bez klime,a vodu koju dobiju stave je u 11 da se hladi koja se ohladi tek u 15h popodne toliko o dosluhu sa javnim preduzećima


Slavica janosev

, *.dynamic.stcable.net

Sin ima ne puni 19 godina radi. U ns na otvorenom koji poslodavci, briga ih bitno da se radi bog neka cuva sve radnike


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?