Grad za uređenje okoline crkve na Novom naselju daje 52 miliona dinara

19:04:00 28.04.2021, Komentara: 1

Novi Sad - Novi Sad će iz budžeta izdvojiti 52.619.494 dinara sa PDV-om za parterno uređenje okoline crkve na Novom naselju.

Grad za uređenje okoline crkve na Novom naselju daje 52 miliona dinara

Foto: Konkursna dokumentacija UGZ, 021.rs


Kako piše 021.rs, ovaj posao je nakon javne nabavke Uprave za građevinsko zemljište i investicije dobila grupa ponuđača predvođena firmom „Graditelj NS“, koja ima pet meseci da završi posao. Kao jedini ponuđači na tenderu su učestvovali „Graditelj NS“ iz Novog Sada, „Maraton LDN“ iz Mačvanske Mitrovice, „Invest-inženjering“ i „KLM inženjering“ iz Novog Sada.

Prema projektu je predviđeno da se oko Hrama Prenosa moštiju Svetog Save, na uglu Bulevara Slobodana Jovanovića i Ulice Radomira Raše Radujkova, urede pešačke staze ka sakralnom objektu i okolne zelene površine. Nove pešačke staze se poklapaju sa već postojećim koje su od behatona, a koje će biti uklonjene. Nove će biti od crvenkaste klinker opeke vrste „Penter Piazza“ i dobiće 31 dekorativnu svetiljku u visini partera.

U sklopu uređenja biće izgrađeno i dečije igralište (za decu od četiri do 12 godina) i uređen prostor za odmor, koji je zapravo površina sa klupama. Projekat parternog uređenja u koji je 021.rs imao uvid, predviđa i postavljanje turističke info-table, kao i više klupa, korpi za otpatke i držača za bicikle. U sklopu uređenja prostora biće uklonjena četiri, a posađeno više desetina stabala.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Stevan

, *.dynamic.sbb.rs

Neka prave i uređuju crkve od svojih para i para donatora, ne od mojih.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?