Gradi se „CTPark Novi Sad“

20:11:00 13.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je gradilište u Radnoj zoni Sever 4 na kojem se gradi hala buduće fabrike za proizvodnju turbina.

Gradi se „CTPark Novi Sad“

Foto: Grad Novi Sad

Obilasku su prisustvovali i ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti, predstavnici kompanija „BMTS Technology“ kao i „CTP Invest“.

Kompanija „BMTS Technology“, kao jedan od vodećih proizvođača turbina u svetu (enl. turbochargers), je postala novi klijent kompanije „CTP Invest“, a ugovor je potpisan početkom jula 2019. godine.

Objekat buduće fabrike biće ukupne površine 24 350 m2, „CTP Invest“ će direktno investirati u objekat i zemljište više od 15 miliona evra, a planirana vrednost proizvodne opreme je oko 35 miliona evra.

Značajan deo objekta biće opremljen svim potrebnim sadržajima za istraživačke i razvojne aktinosti, a kompanija „BMTS“ će Novom Sadu doneti 500 radnih mesta. Biće napravljen i Razvojni istraživački centar za 50 inženjera i dodatnih 70 fakultetski obrazovanih radnika, dok će 380 ljudi raditi u samoj proizvodnji.

Gradonačelnik je zajedno sa ambasadorom Nikolausom Luterotijem, direktorom „CTP Invest“ za Srbiju Vlatkom Đuričekom i direktorom „BMTS“ Semeja Gunterom koji je zadužen za poslovanje te kompanije u Evropi i za srpsko tržište, simbolično, povodom početka izagradnje nove fabrike u gradu, položio vremensku kapsulu u okviru gradilišta, unutar koje se nalaze poruke koje su prethodno ispisali.

Izgradnja najmodernije fabrike u Novom Sadu počela je ove godine u avgustu, a radovi bi trebalo da se okončaju do kraja marta 2020. godine, dok je otvaranje „CTPark Novi Sad“ planirano na proleće naredne godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?