Gradić fest od 1. do 3. septembra

10:06:00 13.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Zajednički festival Festivala uličnih svirača, Cinema City-ja, Pop Up Novog Sada (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium-a, Fruškaća, UGRIP-a, Happy Trash Production-a i AAaaa festivala ove godine biće "Gradić fest", koji će od 1. do 3. septembra biti održan na ulicama Petrovaradinskog podgrađa čime će Gradić biti oživljen kroz muziku, film i umetničke performanse.


Festival uličnih svirača će kroz svoju novu formu – Gradić fest pružiti priliku svim zainteresovanima da aktivno učestvuju u kreiranju nove umetničke i urbane sredine. Kao i prethodnih 16 godina u programu će učestvovati izvođači iz Srbije, regiona, Evrope, ali i drugih udaljenih država, a činiće ga muzički nastupi, filmske i video projekcije, performansi, ambijentalne predstave, umetničke instalacije i drugo.

Ulice na kojima će biti održan ovogodišnji Gradić fest su: Beogradska ulica, Lisinskog, Vladimira Nazora, Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova ulica, Rampin put (staza koja se pruža od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine do stepeništa tvrđave) i zelene površine iza Beogradske kapije.

Gradić fest od 1. do 3. septembra

Ideja o udruživanju pojavila se prošle godine kada je Festival uličnih svirača uz slogan – Budimo Gradić, premešten u Podgrađe sa ciljem da probudi i oživi ovu zajednicu. Tada se inicijativi pridružio veliki broj udruženja, festivala, i pojedinaca koji su želeli da učestvuju u oplemenjivanju ovog, godinama zanemarenog lokaliteta.

"Festival je oduvek težio ka čistim, akustičnim i kamernim prostorima koji omogućavaju intimniji kontakt između izvođača i publike, stoga smatramo da su ambijenti Podgrađa izuzetno pogodni za ovakvu vrstu dešavanja jer doprinose stvaranju neposredne veze između kulturnog nasleđa, javnog prostora, ulične izvođačke umetnosti i posetilaca", saopštili su organizatori.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?