Gradić fest otvara pijanista koji lebdi iznad bine

09:08:00 19.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Festival uličnih svirača - Gradić fest biće održan 18. put, od 30. avgusta do 1. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Tokom tri dana festivala "Gradić" će postati umetnički kvart, na čijim ulicama će se smestiti muzika, filmovi, pozorište, izložbe i performansi.

Gradić fest otvara pijanista koji lebdi iznad bine

Festival će 30. avgusta u 21 sat otvoriti španski pijanista David Moreno, koji peva, svira klavir i udaraljke dok sa svojim instrumentima lebdi šest metara iznad bine.

Osim njega, tokom Gradić festa nastupaće i The Wackids, koji pesme izvode na japanskom sintisajzeru i dečjem setu bubnjeva "Hello Kitty", a repetoar im čine obrade svetski poznatih pesama Bohemian Rhapsody, Wind of change, Killing in the name of...

U okviru "Gradić bioskopa" biće prikazana nova filmska ostvarenja različitih žanrova, kao što su višestruko nagrađen dokumentarac Mile Turajlić "Druga strana svega", debitantski igrani film Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom", "O bubicama i herojima" u režiji Petra Pušića. Posetioci će moći da pogledaju dugometražni igrani debi mladog hrvatskog autora Igora Bezinovića "Kratki izlet", kao i veći broj kra­tkometražnih i dokumentarnih filmova domaćih autora.

Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija “Inbox” uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?