Građani gromoglasnom tišinom traže Aleksin zakon

12:01:00 23.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Građani okupljeni u grupu "2 minuta tišine" sutra će gromoglasnom tišinom tražiti Aleksin zakon. Skup "Hoću Aleksin zakon" počeće u 14.45 sati na Trgu slobode.

Građani gromoglasnom tišinom traže Aleksin zakonAleksa Janković

Aleksin zakon je set izmena više zakona koje su potrebne da bi se regulisala pravila ponašanja, ali i kako i šta raditi u slučajevima vršnjačkog nasilja. Set zakona se naziva "Aleksin zakon" po malom Aleksi Jankoviću iz Niša, koji je dugo trpeo vršnjačko nasilje, i na kraju pronašao izlaz u samoubistvu, a institucije koje bi trebalo to da spreče nisu ništa preduzele.

"Zakazale su škola, institucije i država. Na žalost, Aleksin slučaj nije usamljen. Upravo zbog toga što država do sada nije adekvatno reagovala, građani Srbije su rešili da uzmu stvar u svoje ruke, ali ne nasilnim metodama", kažu u grupi "2 minuta tišine".

Pravni tim, okupljen oko dr Dragane Ćorić, posvetio se do maksimuma da bi napisali i izmenili sve članove više zakona, kako bi se uvela stroga pravila, koja će da spreče svaki oblik vršnjačkog nasilja.

U grupi "2 minuta tišine" poručuju da građani mogu da pojačaju pritisak na predstavnike građana u Skupštini Srbije da što pre ovaj set izmena zakona bude na dnevnom redu i da što pre budu usvojene sve izmene, kao i da pojačaju pritisak na predstavnike institucija da počnu da primenjuju u potpunosti "Aleksin zakon".

"Da smo ozbiljni u svojim namerama, dokazujemo ovom kampanjom, koja se neće završiti samo jednim izlaskom građana na ulice, nego će se nastaviti sve dok "Aleksin zakon" ne bude usvojen i ne bude primenjivan", odlučni su u ovoj grupi građana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?