Građani i sutra na Trgu slobode traže usvajanje Aleksinog zakona

10:10:00 23.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Protest "Stop vršnjačkom nasilju" biće održan sutra na Trgu slobode od 17.45 do 19 sati, povodom toga što, ni godinu dana od predloga, još uvek nije usvojen "Aleksin zakon".

Neformalno udruženje građana "Dva minuta tišine", koje organizuje ovaj protest, do sada je u više navrata, gromoglasnom tišinom, pozivalo političare da usvoje zakon i utiču na smanjenje vršnjačkog nasilja. Oni ističu da na pretek ima neosnovanih opravdanja političara za neusvajanje zakona i njihovih lažnih obećanja.

Građani i sutra na Trgu slobode traže usvajanje Aleksinog zakona

"Deca stradaju u školama, deca stradaju van školskih objekata. Najviše stradaju od strane svojih vršnjaka. Šta država radi po tom pitanju? Zašto ne usvoje zakon koji predlažemo? Zašto neće da dokažu da su na strani naše dece? Da li treba svako dete da sačuvamo i da podržimo da izraste u normalnog i punopravnog člana ovog društva? Naravno da treba! Građani Srbije gromoglasnom tišinom su iskazali svoj stav, potrebu i želju!", ističu u "Dva minuta tišine".

Oni pitaju i da li političari žele da čuju taj "oštri muk".

Podsetimo, "Aleksin Zakon" kao skup izmena u tri zakona, osim toga što ima oblik zakonskih normi, ima i tačke koje govore šta preduzeti i kako se ponašati u slučajevima vršnjačkog nasilja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?