Građani na meti nove internet prevare

13:08:00 12.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Pojavila se nova prevara kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe „Post Express“, saopštila je JP „Pošta Srbije“. U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana) čija su meta korisnici nekih sajtova za kupoprodaju.

Građani na meti nove internet prevare

Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici „Post Express“ usluge, koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

- Ističemo da ni „Pošta Srbije“, ni „Post Express“ ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke – navode u JP „Pošta Srbije“ i dodaju da su obavestili MUP Srbije - Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?