Građani negoduju zbog prodaje parcele kod Spensa

18:04:00 08.04.2016, Komentara: 2

Novi Sad - Nekoliko grupa građana i sportskih klubova nezadovoljno je zbog toga što Grad prodaje parcelu pored Spensa kako bi tu bio izgrađen poslovni objekat. Parcela se nalazi na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara i obuhvata ragbi, teniske, pomoćne atletske i terene za discipline bacanje koplja, kladiva i kugle, kao i parking sportskog centra Spens.

Građani negoduju zbog prodaje parcele kod Spensa

Atletski klub Vojvodina trenutno nema alternativu gde bi mladi mogli da treniraju. Stevan Zorić, predsednik Atletskog kluba Vojvodina, kaže da bez terena ne mogu da organizuju nijedno takmičenje.

"Sad je u nadležnosti Grada da pronađe alternativu jer prodaja te parcele umnogome oduzima funkcionalnost Atletskom klubu Vojvodine. Rekli su da će nas izvestiti u roku od mesec dana koje su alternative, ima ih tri, ali kad oni odaberu koja je prava i koja nama najviše odgovara, onda će pristupiti realizaciji", kaže Zorić.

Građani negoduju zbog prodaje parcele kod Spensa

Atletičari i fudbaleri tamo su svakodnevno, dnevno tu trenira oko 250 dece i mladih, a kada se organizuju posebni događaji bude ih i mnogo više.

Zato se grupa građana okupila na Fejsbuk stranici "Spasimo Spens". Kažu da su gradnju "Spensa" Novosađani plaćali samodoprinosom, ulagali su delove plata u izgradnju tog kompleksa, pa ne žele da se parcela pored stadiona proda privatniku. Želeli su da ostanu anonimni, jer kako kažu, misle da bi mogli da ugroze svoja radna mesta.

"Nemamo plan, ni organizaciju - sve se svodi na par entuzijasta koji su pokrenuli stranicu u nadi da će se pokrenuti revolt u narodu. Volimo sport i deca nam treniraju na tim terenima. Zemljište oko sportskog kompleksa Spens pripada nama građanima Novog Sada. Ne dajmo ono sto je naše, ne dajmo da nam unište mesto na kom su se podigle generacije Novosadskih sportista", pišu aktivisti stranice "Spasimo Spens".

Parcela koja će biti prodata ima skoro 33.000 kvadratnih metara, a početna cena iznosi više od 2.5 milijarde dinara. Indeks izgrađenosti predstavlja odnos između veličine parcele i ukupnog broja kvadrata koje će investitor izgraditi, što je u ovom slučaju je 3,5. Arhitekta Aleksandar Bede objašnjava da će parcela biti veoma iskorišćena.

Izvor: Oradio.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Student Pmf-a

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Prodase sve zivo, ovde na sajmistu isto tako su dali privatniku terene za fudbal..lopovi..da bar nesto izgrade neki teren da ljudi mogu da se bave sportom, kao stoku nas tretiraju..Novi Sad postaje sve losije mesto za zivljene, strasnooo..


novosadjanin

, *.adsl.eunet.rs

Pa samo neka svi glasaju za sns


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?