Građani Novog Sada blokirali Varadinski most

08:07:00 08.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Nekoliko stotina ljudi prošetalo se sinoć od zgrade Pokrajinske vlade do Varadinskog mosta i na dva sata blokirali saobraćaj prema Petrovaradinskoj tvrđavi gde je u toku muzički festival Exit. Šetnja i blokada mosta organizovani su u okviru višenedeljnih protesta „Srbija protiv nasilja“.

Građani Novog Sada blokirali Varadinski most


Na čelu kolone nalazio se transparent „Sve mora da stane“. „Ispunite zahteve“ pisalo je na transparentu koji su učesnici skupa razvili na samom mostu. Na čelu blokade bio je primetan i transparent na kom piše: „Promene ne možeš uhapsiti“.

Ideja organizatora je bila da posetioce festivala upute u protestne zahteve i objasne im zbog čega su danas na ulici. Međutim, kako piše Autonomija, posetiocima Exita nisu podeljeni flajeri sa informacijama o razlozima i zahtevima protesta na engleskom jeziku, kako je bilo najavljeno. Kako su objasnili organizatori, nijedna štamparija nije htela da im štampa flajere.

U jednom trenutku desetak učesnika protesta zapalilo je baklje.

Tokom blokade mosta nisu propuštana vozila JGSP Novi Sad i vozila koja prevoze učesnike festivala. A posetioci festivala mogli su nesmetano da se kreću pešačkim stazama na mostu.

Protestima građani traže smenu članova Saveta regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina. Traži se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, kao i ukidanje medija koji promovišu nasilje i mržnju.

Protesti su sinoć održani i u Nišu, Jagodini, Zrenjaninu, Gornjem Milanovcu, Šapcu, Zaječaru…


Izvor: Autonomija


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1008.0 mb
Vetar: 2 m/s, WNW
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?