Građani revoltirani zbog plana da se proda park blizu kasarne u Futoškoj

17:05:00 05.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira da proda javnu zelenu površinu na uglu Futoške i Ulice Braće Ribnikar, prekoputa kasarne "Arčibald Rajs", a ideja je da se na toj površini proširi trenutna benzinska stanica kompanije NIS. Revoltirani građani to žele da spreče.

Građani revoltirani zbog plana da se proda park blizu kasarne u Futoškoj

Pumpa sada ima 1.300 kvadrata, a prodajom će biti uništeno 1.500 kvadrata zelenila, da bi se pumpa duplo proširila.

Ta vest izazvala je negodovanje mnogo građana, posebno onih kojima je stalo do zelenila u gradu. Oni napominju da je svako uništavanje zelenih površina u gradu nedopustivo jer je EU standard minimum 25 odsto zelenih površina u urbanoj sredini, a Novi Sad ima manje od pet odsto.

U znak protesta plan je da sutra, 6. maja od 18 sati, u okolini parkića, kao i oko zgrade UGZI-ja, izlepe plakate sa protestnim porukama, kako bi se javnosti skrenula poruka zbog konstantnog trenda uništavanja zelenih površina u Novom Sadu.

Oni su podsetili i da je nedavno Grad Novi Sad imao nameru da uništi i parkić kod Muzeja Vojvodine, radi izgradnje javne garaže, ali se nakon više desetina akcija Novosađana i protesta, od te ideje odustalo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?