Građani se žale na inspekcije, legalizaciju i materijalnu situaciju

14:10:00 25.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Zaštitnik građana grada Novog Sada već nekoliko nedelja svake srede obilazi po jednu mesnu zajednicu u prigradskim naseljima i informiše meštane o svom radu i prima pritužbe građana na rad institucija, čiji je osnivač Grad Novi Sad.

Građani se žale na inspekcije, legalizaciju i materijalnu situaciju

Novosađani se gradskom obmudsmanu najviše žale na problemi komunalne prirode, zatim na rad inspekcijskih službi, poreskih organa, postupak legalizacije građevinskih objekata, tešku ekonomsku situaciju, plaćanje računa, neodgovaranje na dopise građana, a bilo je i probleme koji su se odnosili na držanje domaćih životinja...

Šefica Stručne službe zaštitnika građana mr Marija Dostanić kaže da problema ima mnogo problema, ali nisu svi takvi da gradski ombudsman može da utiče na njih i da ih rešava.

"U nadležnosti zaštitnika građana je kontrola rada organa Grada Novog Sada, odnosno gradskih uprava, javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Novi Sad. Tako da, u svim tim situacijama u kojima smo nadležni za rešavanje problema, primamo pritužbe građana, dok ih u ostalim situacijama upućujemo na drugi put zaštite njihovih prava i adrese koje su im bitne u tom konkretnom slučaju", rekla je Dostanić za list Denvnik.

Da bi građanin mogao zatražiti pomoć od ombudsmana, neophodno je da se najpre sam pisanim putem obrati instituciji s kojom ima problem. Ukoliko ne dobije odgovor, ili dobije odgovor kojim nije zadovoljan, može se obratiti zaštitniku građana. Tom prilikom, građani treba da dostave i fotokopije dokumentacije koja se tiče konkretnog problema.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?