Građani šerpama protiv diktature, pristalice vlasti palili baklje i vatromet

21:05:00 01.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon aplauza u 20h, Novosađani su večeras u 20.05 časova šesto veče zaredom sa svojih balkona i prozora pravili buku i tako izrazili svoje nezadovoljstvo. Oni su tokom protesta „Bukom protiv diktature“ duvali u pištaljke i trube, udarali u šerpe i puštali muziku.

Građani šerpama protiv diktature, pristalice vlasti palili baklje i vatromet


Ova buka čula se u gotovo svakoj ulici Novog Sada.

Posle njih, u 20.30 časova pristalice vlasti su večeras, treće veče zaredom, na nekoliko lokacija palili baklje i ispaljivali vatromet. Prema dosadašnjim našim saznanjima, u gradu su viđena dva vatrometa – u centru i na početku Novog naselja, na uglu Futoškog puta i Bulevara Slobodana Jovanovića.

Građani koji žive na Novom naselju negodovali su zbog ovog poteza i činjenice da se njima nepoznati ljudi penju na krovove zgrada i sa njih ispaljuju vatromet. Tokom bakljade i vatrometa građani su ponovo lupali u šerpe, uzvikivali „UA“, a kada je vatromet završem i baklje se ugasile, nekoliko muškaraca glasno je negodovalo.

Simpatizeri Srpske napredne stranke i koalicionih partnera organizovali su prethodne dve večeri razglas u pojedinim delovima grada, sa kog su nekoliko minuta bez prestanka puštali skandiranje: „Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove“. Večeras je ovaj zvučni efekat izostao.

Prema navodima Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE), "nekoliko predsednika skupština stanara u Novom Sadu odbilo je da pusti na krovove zgrada nepoznate osobe koje su htelee da iskažu podršku Vladi Srbije i predsedniku Srbije paljenjem baklji i vatrometa i puštanjem političkih parola sa razglasa".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?