Građevinski inspektor iz "Kontrasta" ponovo oslobođen krivice

14:10:00 26.10.2017, Komentara: 2

Novi Sad - Građevinski inspektor Veselin Kerac danas je u Osnovnom sudu u Novom Sadu ponovo oslobođen krivice u slučaju "Kontrast", u kome je u tragičnom požaru pre sedam godina stradalo šestoro mladih.

Građevinski inspektor iz "Kontrasta" ponovo oslobođen krivice

Kerac se teretio da je zloupotrebio službeni položaj jer, zbog utvrđenoh nedostataka, nije zabranio rad ovom lokalu, iako mu je u nadležnosti bila kontrola diskoteke. Sudija Nataša Vojnović, obrazlažući presudu, kazala je da u postupku nije dokazano da je građevinski inspektor tog 14. aprila 2010. godine, prilikom kontrole "Kontrasta", njegovom vlasniku Alojzu Ganiću i zakupcu pribavio korist, odnosno omogućio da nesmetano koriste klub, uprkos propustima.

Prethodno je Kerac bio oslobođen krivice, pa mu je oslobađajuća presuda ukinuta. Drugostepeni sud je, kao razlog za ovu odluku, naveo da je došlo do povrede odredaba krivičnog postupka. Zbog toga je naloženo da se proces protiv građevinskog inspektori vrati na ponovno suđenje.

Podsetimo, u požaru 1. aprila 2012. godine u diskoteci "Kontrast" nastradali su Marko Pavlović iz Kragujevca, Marina Aničić iz Čuruga, Renato Vuković iz Kikinde, Milena Dalmacija iz Futoga, Zoran Ignjatović iz Gacka i Tamara Miladinović iz Novog Sada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

nemilosrdni

, *.pool.digikabel.hu

da nije doticni clan jedne stranke


Erzebet ledjanac

, *.dynamic.sbb.rs

Sramota...a izgubljeni mladi zivoti


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?