Gradnja 548 stanova za bezbednjake na Novom naselju koštaće 2,2 milijarde dinara

12:07:00 26.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja tri zgrade sa po tri lamele i ukupno 548 stanova za bezbednjake na Novom naselju koštaće 2.264.466,94 dinara bez PDV-a i trajaće najmanje 480 kaledarskih dana.

Gradnja 548 stanova za bezbednjake na Novom naselju koštaće 2,2 milijarde dinara

Posao je pripao firmama "Best izgradnja" iz Novog Sada i "Set" iz Šapca na tenderu koji je sprovelo preduzeće "SPV Dunav". Ovu firmu je Vlada Srbije formirala u novembru prošle godine sa ciljem izgradnje zgrada za bezbednjake u vojvođanskoj prestonici, a njime direktno upravlja Građevinska direkcija Srbije.

Kada će početi izgradnja 548 stanova na Novom naselju za sada nije poznato, jer je pre nekoliko dana raspisan tender vredan 12 miliona dinara za izbor firme koja će raditi pirotehničku kontrolu tokom izgradnje zgrada, zbog mogućih zaostalih eksplozivnih naprava. Naime, stambeno naselje će se graditi na zemljištu koje je duže od jednog veka služilo prvo za aerodrom, a potom se na njemu nalazila kasarna "Jugovićevo". Ovaj prostor je bombardovan tokom Drugog svetskog rata i 1999. godine, a u proteklih 20 godina su prilikom gradnje stambenih objekata ovde pronalažene avio-bombe.

Svi ovi objekti su zgrade visine do šest spratova sa potkrovljem i po tri lamele. U ponudi će biti od jednoiposobnih stanova površine 36,48 kvadrata do troiposobnih od 79,97 kvadrata. U konkursnoj dokumentaciji se vidi da se planira veliki broj parking mesta, kao i dečija igrališta i zelene površine.

Izvor: 021.rs

Ilustracija: Edmund Garman / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 997.8 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?