Gradnja autoputa NS - Ruma počinje do juna

19:07:00 20.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Javni poziv za idejni projekat i izradu tehničke dokumentacije za autoput Novi Sad - Ruma raspisan je danas.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je da je napravljen dogovor sa Pokrajinom, da je obezbeđen novac u budžetu za ovaj javni poziv i da očekuje da će on sredinom septembra da rezultira potpisivanjem ugovora, kao i završetkom kompletne dokumentacije do marta sledeće godine.

"Možemo sa sigurnošću da kažemo da do juna sledeće godine počinje izgradnja brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma", rekla je ministarka Mihajlović.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nebojša Malenković rekao je da se neopravdano dugo čekalo na realizaciju izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma.

"Danas činimo prvi veliki korak u realizaciji projekta koji će da rasteriti saobraćaj u Novom Sadu, ali i da omogući bolje spajanje Srema i Mačve sa Banatom. Značaj projekta je nemerljiv, ne samo u saobraćajnom, već i u ekološkom, turističkom i razvojnom pogledu kako za Vojvodinu, tako i za celu zemlju", kazao je Malenković.

Javna nabavka za izradu idejnog projekta brze saobraćajnice Ib reda br 13 Novi Sad - Ruma objavljena je danas na Portalu javnih nabavki, a očekuje se da javno otvaranje ponuda bude održano u ponedeljak, 19. avgusta u prostorijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: 021.rs

Gradnja autoputa NS - Ruma počinje do juna


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?